24 Aralık 2012 Pazartesi


SPARTACUS

FİLMİN KONUSU

Trakyalı bir asker olan Spartacus sürekli baskısı altında kaldıkları Roma Cumhuriyeti ile birlikte Getaelar'a karşı savaşmak için Roma ordusuna katılır. İlk çarpışmadan sonra Spartacus doğuya doğru çekilen Getae ordusunu takip etmek yerine Karadeniz'e gitme emri veren Gaius Claudius Glaber'a karşı gelir ve köyüne gitmeye karar verir. Köyüne yaklaştığında Getaelar'ın orayı mahvettiğini görür ancak karısı kurtulmuştur. Geceyi bir mağarada karısıyla geçiren Spartacus'u sabah Roma ordusu bulur. Glaber, Spartacus'u köle olarak alır ve karısını da Suriyeli bir tüccara satar. Spartacus daha sonra Ludus'a (Batiatus'un gladyatör okulu) girer ve karısını bulmak için savaşmaya başlar.

12 Aralık 2012 Çarşamba


GAME OF THRONES

FİLMİN KONUSU

Game of Thrones George R.R. Martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir HBO dizisi. Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvara kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.

10 Aralık 2012 Pazartesi


TEEN WOLF

FİLMİN KONUSU


Lise hayatının zorluklarına bir de kurtadam olmanın yükü eklenince Teen Wolf'un kahramanı Scott'ın hayatı komik olduğu kadar korkutucu olaylara sahne oluyor. 80'lerin unutulmaz filmi, yepyeni yorumuyla tekrar karşımızda.
Kuzey California'daki Beacon Hills'te yaşayan Scott McCall, öğrencisi olduğu lisenin sosyal hayatı pekte parlak olmayan gençlerinden biriyken, doğaüstü bir olay hayatını değiştirecek. Lise hayatının popülerlik basamaklarını tırmanmak için bir gereklilik olan spor konusundaki başarısızlığı, genç kahramanımızın kendine farklı uğraşlar aramasına neden oluyor. Küçük bir banliyöde çalışan Scott, ormandaki bir cesetle ilgili söylenti duyunca havanın kararmasını bekleyip, araştırmak için yola düşüyor. Araştırması kurtadama dönüşmesine yol açacak bir ısırıkla sonuçlanıyor.Gün geçtikçe yeni özellikler kazanan Scott'ın hayatı, spor becerisinden sosyalleşmesine kadar bir kurtadam olarak yepyeni bir boyuta taşınıyor. Kahramanımız sık sık "Bu bir lanet mi yoksa bir armağan mı?" sorusuna cevap aramaya çalışırken yakın arkadaşı Stiles Stilinski, biricik aşkı Allison ve yeni akıl hocası Derek Hale'den destek alıyor.

6 Aralık 2012 Perşembe

LOST

FİLMİN ÖZETİ

Korkunç bir uçak kazası... Issız bir adaya düşerek kurtulan 48 kazazede... Ve onları bu adada bekleyen daha korkunç bir tehlike... Bu ıssız Güney Pasifik adasında hayatta kalmayı başaran toplumun her kesiminden gelen bu insanlar, sadece adada hayatta kalabilmek için değil, aynı zamanda adanın içinde yaşayan başka şeylerden de kendilerini korumak için birlik olmak zorundalar... 

Fakat o adada başkaları da var... Hem de uzun zamandır o adadalar... Öyle bir ada ki, kimi zaman olağanüstü olayların yaşandığı bir yer... Kimi zaman uğruna canların feda edildiği, çıkar hesaplarının döndüğü bir hazine... Uçak kazasından sonra hayatları tümüyle değişen onlarca insan... LOST bir dizi değil, adeta sürükleyici bir macera... İlk 1-2 bölümünü seyredenlerin tutkunu olduğu bu diziyi mutlaka izlemelisiniz...


PRİSİON BREAK

FİLMİN ÖZETİ

Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır.Bu planların hepsini şüphenelinmeyecek şekilde vücutuna dövemsini aptırır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.

5 Aralık 2012 Çarşamba

THE WALKİNG DEAD

FİLMİN ÖZETİ

Yürüyen Ölüler bir çatışmada yaralandıktan sonra kendine gelen ve dünyayı yaşayan ölülerin ele geçirdiğini gören bir kasaba şerifinin hikayesini anlatıyor. Ailesini bulmak   için büyük şehire gidiyor fakat burada durumun kendi kasabasınınkinden de kötü. Yine de ailesini ve hayatta kalan birkaç kişiyi daha bulmayı başarıyor.Yürüyen Ölüler başkahramanının tüm zayıflıklarını ve insani yönleri göstermeye çalışan, yan karakterlerinin hikayelerine de olabildiğince eğilen, iyi yazılmış, dramatik derinliğe sahip sıkı bir film tadında.
                                  BREAKİNG BAD
YABANCI DİZİLER